Kralja Tomislava 10

Sisak, Hrvatska

044/ 811-811

Kontakt telefon

Izložba “Što je industrijska baština?”

Gradski muzej Sisak, zajedno s partnerima, osmu godinu za redom organizirao je jedinstvenu manifestaciju na hrvatskoj razini – Dane industrijske baštine grada Siska. Ona obuhvaća izložbe, predavanja, prezentacije, obilaske lokacija, dječje radionice i niz drugih događanja kojima je za cilj upoznavanje javnosti s bogatom industrijskom baštinom Siska i njezinim potencijalima.
Početak  8. Dana industrijske baštine grada Siska obilježili smo otvorenjem izložbe “Što je industrijska baština?” u Info-centru industrijske baštine – Holandskoj kući, koja predstavlja središnji prostor za interpretaciju industrijske prošlosti Siska. Kada je Info-centar u prosincu 2019. počeo s radom osmišljena je akcija u sklopu koje smo prikupljali donacije predmeta vezanih uz industrijsku prošlost grada, a kao rezultat te akcije nastala je izložba “Što je industrijska baština?”. Izložbom su prezentirani donirani predmeti, ali i ostali značajni primjerci koji su u našim zbirkama.
U sklopu otvorenja  izložbe predstavljen je i Priručnik o prikupljanju predmeta industrijske baštine Siska koji na popularan način ukazuje na ono što bi se trebalo prikupljati s ciljem očuvanja bogate baštine grada. Raznolikost prikazanih predmeta ukazuje na bogatu industrijsku proizvodnju te intenzivan gospodarski razvoj grada i njegove okolice od kraja 19. stoljeća do današnjeg vremena.
Autor izložbe i Priručnika je dr. sc. Vlatko Čakširan.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print