Europski dani arheologije

Europski dani arheologije

Pridružite nam se u petak, 14. lipnja 2024. u 19,00 sati na križanju Ulice Vatroslava Jagića i Ulice Ferde Hefelea.

Saznajte više
RAZOTKRIVANJE GRADA

RAZOTKRIVANJE GRADA

Izložba fotografija Razotkrivanje grada autora Dalibora Kojića

Saznajte više
90. rođendan Starog mosta u Sisku

90. rođendan Starog mosta u Sisku

Gradski muzej Sisak uključio se svojim programima u obilježavanju proslave 90. rođendana Starog mosta u Sisku s izložbom i predavanjem.

Saznajte više
HoKu- Info centar industrijske baštine otvoren za posjetitelje

HoKu- Info centar industrijske baštine otvoren za posjetitelje

Posjetom svih generacija Siščana Holandska kuća vraćena je u svakodnevne kulturne i turističke tokove Siska. Posjetiteljima Siska i kulturnoj publici našega grada ponovo su na raspolaganju Gradska galerija Striegl i kukturno-povijesni postavi Gradskog muzeja Sisak

Saznajte više

Gradski muzej Sisak kao središnja ustanova u kulturi grada Siska, ima cilj razviti sve segmente muzejske djelatnosti, sačuvati i predstaviti dragocjenu materijalnu i nematerijalnu baštinu sisačkog kraja, naglasiti njihove specifičnosti, od razdoblja prapovijesti do suvremenosti.

Riječ dobrodošlice

Poštovani korisnici!

Dobro došli na stranice Gradskog muzeja Sisak. Ovdje možete pronaći najnovije vijesti o našim aktivnostima, rezervirati termin za posjetu, otkriti čime se bavimo, čime smo se bavili, i što nas tek čeka.

Saznajte više o našem postavu, kupite neki od suvenira, virnite u našu galeriju slika… i posjetite nas u Sisku!

Ravnatelj
Vlatko Čakširan, dr.sc.

Primarna djelatnost

Razvijanje svih segmenata muzejske djelatnosti te sačuvati i predstaviti dragocjenu materijalnu i nematerijalnu baštinu sisačkog kraja

Područje djelovanja

Djelujemo na području grada Siska kao i pripadajućih mu naselja te ima nadležnost nad objektima od muzejske i arheološke važnosti.

Stalni postav

Objekti visoke muzeološke vrijednosti dio su stalnog postava sisačkog muzeja te se u nekoliko zbirki nalaze u muzeju kao stalno otvorena izložba.

Vijesti

Novosti iz sisačkog muzeja

Mobilna aplikacija

Mobilna aplikacija koristeći suvremene prezentacijske tehnologije pruža jedinstveno iskustvo istraživanja povijesnih znamenitosti grada Siska i djelatnosti koje čine srž muzejskog djelovanja.

Play Video