Izložba ”Fragmenti industrije”

Izložba ”Fragmenti industrije”

U suradnji s Foto galerijom „Siscia Obscura“ biti će organizirana fotografska izložba “Fragmenti industrije” koja predstavlja kombinaciju starih i novih fotografskih procesa s glavnim motivom industrijske baštine Siska.

Saznajte više
Predavanje ”Povijest sisačkih mostova”

Predavanje ”Povijest sisačkih mostova”

Na predavanju će se prezentirati rezultati istraživanja vezanih uz povijest sisačkih mostova.

Saznajte više
Inženjerska baština Siska – mostovi na starim razglednicama i fotografijama iz zbirki Gradskog muzeja Sisak

Inženjerska baština Siska – mostovi na starim razglednicama i fotografijama iz zbirki Gradskog muzeja Sisak

Izložba je posvećena povijesti izgradnje mostova na sisačkom području koji su od iznimne važnosti za njegov ukupan razvoj od 9. stoljeća do danas.

Saznajte više
IX. Sisački festival piva

IX. Sisački festival piva

Ove godine se provode XI. Dani industrijske baštine grada Siska, a nezaobilazni dio ovog programa je i Sisački festival piva.

Saznajte više

Gradski muzej Sisak kao središnja ustanova u kulturi grada Siska, ima cilj razviti sve segmente muzejske djelatnosti, sačuvati i predstaviti dragocjenu materijalnu i nematerijalnu baštinu sisačkog kraja, naglasiti njihove specifičnosti, od razdoblja prapovijesti do suvremenosti.

Riječ dobrodošlice

Poštovani korisnici!

Dobro došli na stranice Gradskog muzeja Sisak. Ovdje možete pronaći najnovije vijesti o našim aktivnostima, rezervirati termin za posjetu, otkriti čime se bavimo, čime smo se bavili, i što nas tek čeka.

Saznajte više o našem postavu, kupite neki od suvenira, virnite u našu galeriju slika… i posjetite nas u Sisku!

Ravnatelj
Vlatko Čakširan, dr.sc.

Primarna djelatnost

Razvijanje svih segmenata muzejske djelatnosti te sačuvati i predstaviti dragocjenu materijalnu i nematerijalnu baštinu sisačkog kraja

Područje djelovanja

Djelujemo na području grada Siska kao i pripadajućih mu naselja te ima nadležnost nad objektima od muzejske i arheološke važnosti.

Stalni postav

Objekti visoke muzeološke vrijednosti dio su stalnog postava sisačkog muzeja te se u nekoliko zbirki nalaze u muzeju kao stalno otvorena izložba.

Vijesti

Novosti iz sisačkog muzeja

Mobilna aplikacija

Mobilna aplikacija koristeći suvremene prezentacijske tehnologije pruža jedinstveno iskustvo istraživanja povijesnih znamenitosti grada Siska i djelatnosti koje čine srž muzejskog djelovanja.

Play Video