Megafauna

Megafauna

U srijedu, 22. ožujka 2023. u 19,00 sati u Gradskom muzeju Sisak otvara se izložba ”Megafauna”, autora Marija Carića i Lovorke-Štimac Dedić.

Saznajte više
E-majstor o Sisku

E-majstor o Sisku

Portal E-majstor objavio je zanimljiv članak Tanje Prolić o povijesti grada Siska i njegovoj zanimljivoj arhitekturi. E-majstor projekt je tvrtke DaiBau International d.o.o., a kojim se želi podržati gradove i općine u promociji lokalnih arhitektonskih

Saznajte više
Noć muzeja 2023. u Sisku

Noć muzeja 2023. u Sisku

U organizaciji Gradske galerije Striegl i Gradskog muzeja Sisak pripremljen je prigodan program u sklopu obilježavanja Noći muzeja 2023.

Saznajte više
Izrada projektne dokumentacije i provedba mjera zaštite upravne muzejske zgrade, Ulica kralja Tomislava 8, Sisak

Izrada projektne dokumentacije i provedba mjera zaštite upravne muzejske zgrade, Ulica kralja Tomislava 8, Sisak

Projekt ”Izrada projektne dokumentacije i provedba mjera zaštite upravne muzejske zgrade, Ulica kralja Tomislava 8, Sisak” je sufinanciran od Europske unije iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Saznajte više

Gradski muzej Sisak kao središnja ustanova u kulturi grada Siska, ima cilj razviti sve segmente muzejske djelatnosti, sačuvati i predstaviti dragocjenu materijalnu i nematerijalnu baštinu sisačkog kraja, naglasiti njihove specifičnosti, od razdoblja prapovijesti do suvremenosti.

Riječ dobrodošlice

Poštovani korisnici!

Dobro došli na stranice Gradskog muzeja Sisak. Ovdje možete pronaći najnovije vijesti o našim aktivnostima, rezervirati termin za posjetu, otkriti čime se bavimo, čime smo se bavili, i što nas tek čeka.

Saznajte više o našem postavu, kupite neki od suvenira, virnite u našu galeriju slika… i posjetite nas u Sisku!

Ravnatelj
Vlatko Čakširan, dr.sc.

Primarna djelatnost

Razvijanje svih segmenata muzejske djelatnosti te sačuvati i predstaviti dragocjenu materijalnu i nematerijalnu baštinu sisačkog kraja

Područje djelovanja

Djelujemo na području grada Siska kao i pripadajućih mu naselja te ima nadležnost nad objektima od muzejske i arheološke važnosti.

Stalni postav

Objekti visoke muzeološke vrijednosti dio su stalnog postava sisačkog muzeja te se u nekoliko zbirki nalaze u muzeju kao stalno otvorena izložba.

Vijesti

Novosti iz sisačkog muzeja

Mobilna aplikacija

Mobilna aplikacija koristeći suvremene prezentacijske tehnologije pruža jedinstveno iskustvo istraživanja povijesnih znamenitosti grada Siska i djelatnosti koje čine srž muzejskog djelovanja.

Play Video