Kralja Tomislava 10

Sisak, Hrvatska

044/ 811-811

Kontakt telefon

Izložba „Segesta: 110 godina nogometa u Sisku“

U četvrtak, 12. svibnja 2016. u Gradskom muzeju Sisak otvorena je izložba „Segesta: 110 godina nogometa u Sisku“.

Izložba je posvećena nogometu i obilježavanju 110 godina od osnutka prvoga nogometnog kluba u Sisku, Ferijalnog športskog kluba „Segesta“, koji su osnovali srednjoškolci i nazvali ga prema drevnom keltsko-ilirskom naselju na desnoj obali rijeke Kupe.

Iako je prošao brojna prijelomna povijesna razdoblja, ime i tradicija kluba, uz neznatne promjene nakon Drugoga svjetskog rata, zadržali su se do današnjih dana. U tih 110 godina postojanja „Segeste“ u Sisku je egzistiralo puno nogometnih klubova, ali samo je „Segesta“ uspjela zadržati kontinuitet pa se i naziv izložbe vezao za 110-godišnjicu kluba. Nakon 1931. godine, ovo je prvi put da se mogu vidjeti najraniji osvojeni nogometni trofeji, od kojih svaki ima svoju jedinstvenu priču.

Samom izložbom želi se senzibilizirati javnost i građane na važnost očuvanja predmeta posvećenih raznim sportovima u Sisku, gradu koji ima veliku tradiciju organiziranih sportskih klubova na svome području uz bok najvećim europskim središtima s razvijenom sviješću o koristi bavljenjem tjelesnom aktivnošću.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print