• Kralja Tomislava 10, Sisak
  • gradski-muzej-sisak@sk.t-com.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Kralja Tomislava 10

Sisak, Hrvatska

044/ 811-811

Kontakt telefon

70 godina košarke u Sisku 1947. – 2017.

U petak, 24. studenoga 2017. u Gradskom muzeju Sisak, Ulica kralja Tomislava 10, održalo se otvorenje izložbe pod nazivom „70 godina košarke u Sisku 1947. – 2017.“

Gradski muzej Sisak već niz godina nastoji prezentirati bogatu povijest sporta u gradu Sisku pa je organizirala izložbe posvećene hokeju, biciklizmu i nogometu. Izložba o košarci četvrta je u nizu tematskih izložbi koja nastoji ukazati na fenomen sporta kao dio urbanog identiteta Siska i jedan od elemenata njegove bogate povijesti. Prva košarkaška utakmica u gradu Sisku održana je 1947. godine i od tada pa do danas košarka je aktivno prisutna u sklopu sportskih aktivnosti na gradskoj razini. Kroz KK Sisak prošao je veliki broj igračica i igrača koji su na svim razinama natjecanja kvalitetno prezentirali grad Sisak. Aktivnosti koje su se odvijale u KK Sisak dio su pozitivne sportske priče grada i zaslužuju biti prezentirane na jednoj izložbi. U sklopu izložbe bit će promovirana i monografija o povijesti košarke u gradu Sisku autora mr. sc. Vlatka Čakširana, koji je ujedno i autor izložbe.

Gradski muzej Sisak inicirao je obilježavanje 70. godišnjice košarke u Sisku te je tom prigodom Grad Sisak obnovio sportsko igralište iza Dječjeg doma Vrbina, a KK Sisak je na otvaranju igrališta organizirao svoj poznati „Kid’s Day“. U obilježavanje ove godišnjice aktivno su uključeni Grad Sisak, Gradski muzej Sisak, KK Sisak, KK Veterani Sisak i niz pojedinaca koji su posudbom svojih predmeta omogućili izradu izložbe i monografije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print