Kralja Tomislava 10

Sisak, Hrvatska

044/ 811-811

Kontakt telefon

Međunarodni dan muzeja

Gradski muzej Sisak uključuje se u akciju obilježavanja Europske noći i Međunarodnog dana muzeja zanimljivim programom u subotu i nedjelju 17. i 18. svibnja 2014.

U subotu, 17. svibnja 2014. u 19,00 sati u Holandskoj kući, Rimska ulica 10 u Sisku, otvorena je izložba radova studenata Studija dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pod nazivom ”Projekt igračka”.  Na izložbi će se moći pogledati studentske interpretacije tradicijskog potencijala drvenih igračaka, polazeći od istraživanja mehanizama koji potiču interaktivno iskustvo igre, a koji proizlaze iz koncepta koji igračka predstavlja. Pored rješavanja konstrukcijskih i tehnoloških zahtjeva, drvena igračka referira se i na vrijednosti identiteta koji su nosioci hrvatske kulturne baštine. Kolekcija drvenih igračaka dizajnerskom intervencijom pretvara baštinu u potencijal lokalnog suvenira. Radovi su nastali tijekom drugog semestra akademske godine 2012./13, u okviru projektnog zadatka pod nazivom ‘Drvena igračka s mehanizmom’.

U nedjelju 18. svibnja 2014. u 18,00 sati u Gradskom muzeju Sisak održao se okrugli stol na temu ”Privatni kolekcionari i Muzej”. Na okruglom stolu se kroz aktivnu diskusiju predstavilo značenje privatnih kolekcionara za muzejske ustanove i zanimljivi zajednički projekti kolekcionara i ustanova.

Uz predviđeni program moguće je i pokoje iznenađenje!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print