Kralja Tomislava 10

Sisak, Hrvatska

044/ 811-811

Kontakt telefon

Ozeha – dizajn s feedbackom. Destinacija: Sisak

U srijedu 23. studenog 2022. u 19 sati u Info centru industrijske baštine Holandska kuća, Rimska 10, otvara se izložba Ozeha – dizajn s feedbackom. Destinacija: Sisak. Izložba predstavlja sažeti presjek djelovanja agencije Ozeha (Oglasni zavod Hrvatske), nekada najveće agencije za propagandu i marketing na našem prostoru, u razdoblju od 1950-ih do kraja 1980-ih godina, fokusirajući se uglavnom na produkciju u Hrvatskoj.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je hinic_rzzsp.jpg
Hinic_RZzSP

Destinacija: Sisak treća je u nizu izložbi Ozeha – dizajn s feedbackom i predstavlja nastavak priče koja je započela 2018. godine zajedno s Hrvatskim dizajnerskim društvom iz Zagreba, a koncipirana je kroz nekoliko poglavlja. Ozeha – više od full service agencije poglavlje je u kojemu se razmatra ustroj agencije dok Ozehine industrijske priče govore o Ozehinim suradnjama s industrijskim gigantima poput Željezare Sisak, Rafinerijama nafte Sisak i Rijeka, brodogradilištem Uljanik i mnogim drugima. Njen utjecaj na kulturu komercijalnog oglašavanja i začetak oblikovanja marketinške struke obrađuje poglavlje Promjena klime – pogled na zapad dok poglavlja Arheologija dizajna i Ozehina orbita pružaju uvid u tadašnje radno okruženje dizajnera koji su 70-ih bili dio Ozehinog Kreativnog odjela kao i njihovih kolega koji su dugi niz godina surađivali s agencijom iz pozicije vanjskih suradnika.

Henigsman_B-Kidric

Autori koncepcije izložbe Alira Hrabar Bekar i Slavko Henigsman.Izložba je financirana sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Grada Siska i Gradskog muzeja Sisak.

Ozeha_Borovo&Ina

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print