• Kralja Tomislava 10, Sisak
  • gradski-muzej-sisak@sk.t-com.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Kralja Tomislava 10

Sisak, Hrvatska

044/ 811-811

Kontakt telefon

Međunarodni dan muzeja u Gradskom muzeju Sisak i Holandskoj kući

Međunarodni dan muzeja, koji se obilježava 18. svibnja, održan je i ove godine, ali u skladu s preporukama i ograničenjima vezanim uz pandemiju virusa Covid-19.

Gradski muzej Sisak i Info-centar industrijske baštine Holandska kuća mogli su se posjetiti bez naplate ulaznice, a za sve posjetitelje na taj dan smanjili smo cijene svih publikacija u izdanju Gradskog muzeja Sisak za 50%.

Kao i dosadašnjih godina, Gradski muzej Sisak se uključio i u aktivnosti vezane uz edukativnu akciju Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva čija je ovogodišnja tema „Ljubav“. Naziv pod kojim se Gradski muzej Sisak uključuje u akciju je ”Ljubav prema znanju”, a zbog novonastale situacije uzrokovane virusom  Covid-19 provest će se na nesvakidašnji način.  Iako naši najmlađi korisnici nisu bili u mogućnosti posjećivati muzeje, znamo da su i u svojim domovima bili jako kreativni te izradili mnoštvo radova. Stoga vas sve pozivamo da nam pošaljete radove svojih mališana kako bi ih mogli predstaviti javnosti putem izložbe, prvo na Internet i Facebook stranici Muzeja, a nakon toga i u našim prostorima. Tema nije određena, važno je samo da su se djeca zabavljala i uživala stvarajući svoj rad! Radove nam možete dostaviti u digitalnom obliku na marijan.bogatic@muzej-sisak.hr ili osobno u Gradski muzej Sisak, Ulica kralja Tomislava 10 u Sisku, od ponedjeljka do petka od 7,30 do 15,30 sati. Prikupljanje radova će se provoditi od 18. svibnja do 18. lipnja 2020.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print