Kralja Tomislava 10

Sisak, Hrvatska

044/ 811-811

Kontakt telefon

Međunarodni dan muzeja u Gradskom muzeju Sisak i Holandskoj kući

Međunarodni dan muzeja, koji se obilježava 18. svibnja, održan je i 2020. godine, ali u skladu s preporukama i ograničenjima vezanim uz pandemiju virusa Covid-19.

Gradski muzej Sisak i Info-centar industrijske baštine Holandska kuća mogli su se posjetiti bez naplate ulaznice, a za sve posjetitelje na taj dan smanjili smo cijene svih publikacija u izdanju Gradskog muzeja Sisak za 50%.

Kao i dosadašnjih godina, Gradski muzej Sisak se uključio i u aktivnosti vezane uz edukativnu akciju Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva čija je ovogodišnja tema „Ljubav“. Naziv pod kojim se Gradski muzej Sisak uključio u akciju je ”Ljubav prema znanju”, a zbog novonastale situacije uzrokovane virusom  Covid-19 provedena je na nesvakidašnji način.  Iako naši najmlađi korisnici nisu bili u mogućnosti posjećivati muzeje, znamo da su i u svojim domovima bili jako kreativni te izradili mnoštvo radova. Stoga smo sve pozivali da nam pošalju radove svojih mališana kako bi ih mogli predstaviti javnosti putem izložbe, prvo na Internet i Facebook stranici Muzeja, a nakon toga i u našim prostorima. Tema nije određena, važno je samo da su se djeca zabavljala i uživala stvarajući svoj rad!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print