Noć muzeja 2019.

U skladu s temom Noći muzeja 2019. "Muzeji - inovacije i digitalna budućnost" Gradski muzej Sisak i ove je godine pripremio dinamičan i zabavan program za sve uzraste. Korištenje suvremenih tehnologija, inovativnost i kreativnost otvaraju mnoštvo mogućnosti komunikacije, interpretacije i prezentacije različitih sadržaja te publici pružaju jedinstveno iskustvo i doživljaj.

Uz besplatan ulaz i stručna vodstva izložbenim postavima Muzeja, za sve posjetitelje pripremili smo prezentacije projekata vezanih uz inovacije i digitalnu tehnologiju, prezentaciju monografije „110 godina kinematografije u Sisku“ autora mr. sc. Vlatka Čakširana i Ivice Valent, koncert filmske glazbe, te razne druge zabavne i edukativne aktivnosti.

Detaljan program očekuje Vas uskoro, a do tada sudjelujte u našem nagradnom natječaju pod nazivom „Prezentacija kulturne i povijesne baštine Siska kroz moderne tehnologije“. Kao što sam naziv govori, tražimo od Vas da zabilježite kulturne i povijesne lokacije grada Sisak koristeći mobitele i GoPro kamere. Cilj ovog natječaja je ukazati na mogućnost takvih uređaja u svrhu promocije bogate baštine sisačkog područja. Razigrajte maštu i dajte oduška svojoj kreativnosti.

Natječaj se sastoji od četiri kategorije:  

1. GoPro snimka do 3 minute

2. Filmovi do 2 minute snimljeni mobitelom

3. Fotografije snimljene mobitelom

4. GIF – ovi

Na natječaju možete sudjelovati u svim kategorijama s maksimalno tri prijavljena rada iz svake kategorije u tehnici po vašem izboru, te imate slobodu u obradi i dizajnu fotografije, videa, GIF-a. Prezentacija najboljih radova održat će se za vrijeme Noći muzeja, 1. veljače 2019. godine, u Gradskom muzeju Sisak. Stručni žiri odabrat će iz svake kategorije najbolje i dodijeliti nagrade autorima.

Molimo Vas da radove pošaljete do 25. siječnja 2019. godine na e-mail: matija@kks.hr pod naslovom „Za Noć muzeja natječaj“, zajedno s imenom i prezimenom autora te nazivom rada. Fotografije se šalju u digitalnom obliku, format JPEG ili JPG.

Autor (stariji od 16 godina, profesionalci i amateri), slanjem foto/video uratka potvrđuje autentičnost snimljenih fotografija, te preuzima odgovornost za prijavljeni sadržaj. Organizator bez naknade može koristiti odabrane fotografije za reprodukciju u katalogu i objavu u svrhu promocije festivala, natječaj i izložbe.