Kralja Tomislava 10

Sisak, Hrvatska

044/ 811-811

Kontakt telefon

Susret u vrtovima 2018.

Povodom Europske godine kulturne baštine 2018., na poziv Ministarstva kulture Republike Francuske, po prvi puta Republika Hrvatska zajedno s ostalim europskim zemljama sudjeluje u manifestaciji Susret u vrtovima 2018.  

U sklopu manifestacije u četiri hrvatska perivoja/parka održat će se prigodni programi organizirani od strane konzervatorskih odjela u Rijeci, Požegi, Zagrebu i Sisku te partnera.

Park skulptura u Sisku, nastao u okviru kolonije likovnih umjetnika Željezare Sisak, jedan je od 4 perivoja/parka u Hrvatskoj odabranih za sudjelovanje u manifestaciji. Tako su prigodni programi perivojima/parkovima u Opatiji, Lipiku, Zaprešiću i Sisku postali dio zajedničkoga događanja u razdoblju od 1. – 3. lipnja 2018. koje objedinjuje više od 3000 vrtova diljem Europe pod sloganom Europa vrtova.

Pozivamo građane da se priključe i sudjeluju u organiziranim stručnim i edukativnim obilascima kojima ih se želi potaknuti da obrate više pozornosti na prostor oko sebe, na usku povezanost između ljudi i prirode te da uživaju u ljepoti oblikovanih prostora. Isto tako, da se ovom prigodom informiraju o važnosti podizanja svijesti o zaštiti i očuvanju ove vrste kulturne baštine, osobito kod djece i mladih, važnosti obnove vrtova kao i nužnosti stručne edukacije za stručnjake te prijenos znanja.

U Parku skulptura, u naselju Caprag u Sisku, u petak 1. lipnja 2018. u 10 sati za djecu predškolskog i školskog uzrasta organiziran je obilazak i upoznavanje sa skulpturama, florom i faunom, potom radionice te Dan otvorenih vrata Vrta osjetila Dječjeg vrtića Sisak Novi. Program se nastavio i u subotu 2. lipnja 2018. u 10 sati predstavljanjem likovnih radova s radionica i stručnim vodstvom za širu publiku po Parku skulptura i upoznavanjem s biološkim raznolikostima faune i flore u urbanim sredinama.

Više detalja o programu možete pročitati na poveznici:

http://www.eu.godina.kulturne-bastine.min-kulture.hr/dogadjanja/rendez-vous-aux-jardins-susret-u-vrtovima-1-3-lipnja-2018/73

http://rendezvousauxjardins.culturecommunication.gouv.fr/

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print