Kralja Tomislava 10

Sisak, Hrvatska

044/ 811-811

Kontakt telefon

Baštinska patrola

U srijedu, 23. rujna 2015. održane su prve radionice u sklopu programa Gradskog muzeja Sisak pod nazivom Baštinska patrola. Radionice su održane u DV Ciciban, Sisak Stari, a na njima su sudjelovala djeca iz skupina Jabučice i Balončići.
Program Baštinska patrola uključuje niz radionica, organiziranih posjeta Muzeju i povijesnim lokalitetima za djecu iz Dječjih vrtića s područja grada Siska. Radionice i vodstva će biti prilagođene dobnim skupinama, tako da će u prvom planu biti da se polaznici dobro zabave, a indirektno prime informacije o baštini i muzeju kao baštinskoj ustanovi.

U utorak, 29. rujna na radionici su sudjelovala djeca iz DV Ciciban, skupina Medvjedići. Kroz igru, djeca su naučila što je muzej, što je baština, što su objekti baštine u gradu Sisku. Do slijedeće radionice će morati ispuniti jedan zadatak, a to je kada šeću gradom moraju promatrati oko sebe i tražiti zanimljive građevine i spomenike (objekte baštine). 

U utorak, 27. listopada 2015. na radionici su sudjelovala djeca iz skupine Medvjedići iz DV Ciciban, Sisak Stari. Ovaj put smo prošetali centrom grada Siska i naučili zašto se ne smije hodati po rimskim iskopinama na arheološkom lokalitetu Siscia in situ, zašto se ne smije šarati po paviljonu i fasadama kuća, zašto je razina parka niža od ostatka grada i još nekoliko zanimljivih crtica iz povijesti grada Siska!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print