Kralja Tomislava 10

Sisak, Hrvatska

044/ 811-811

Kontakt telefon

I. sisački festival piva

U subotu, 19. rujna 2015. održan je I. sisački festival piva u sklopu 3. Dana industrijske baštine. Festival je održan u Ulici S. i A. Radića gdje se moglo kušati i kupiti vrhunska piva proizvedena s posebnom ljubavi od strane malih domaćih craft pivara, upoznati ih i naučiti detalje o samoj proizvodnji piva. Festival se organizirao povodom obilježavanja 160. godišnjice od početka rada prve sisačke pivovare i početka proizvodnje sisačkoga piva.U sklopu Festivala održana su sljedeća događanja:

  • Obilazak „Ruta sisačkih pivovara“

Ruta je započela od Stare pivovare, Obala Ruđera Boškovića 2 (danas stambeno poslovni objekt), a završila kod Nove pivovare (danas Klizalište Zibel), Gundulićeva bb, Sisak.

Ruta sisačkih pivovara nastoji prezentirati tradiciju proizvodnje piva u gradu Sisku od 1855. godine. Tada je u grad stigao Čeh Novak koji je pokrenuo proizvodnju u zgradi koja postoji do današnjeg vremena i koja predstavlja najstariji industrijski pogon u gradu. Ta je pivovara kroz povijest mijenjala vlasnike da bi krajem 19. stoljeća došla u vlasništvo bogate sisačko-zagrebačke obitelji Alexander koja je bila i vlasnik Zagrebačke pivovare. Navedena obitelj odlučili je modernizirati proizvodnju te 1912. godine osnivaju novu pivovaru na području grada na djelu grada pod nazivom Zibel. Danas su od te pivovare očuvani podrumi koji svojom monumentalnošću ocrtavaju mogućnosti i snagu nekadašnje tvornice.

  • Sisački festival piva, Ulica S. i A. Radića, Sisak.

Promocija pivarske djelatnosti, degustacije, gastronomska ponuda…

  • Koncert Belfast Food-a, Ulica S. i A. Radića, Sisak.

U večernjem programu nastupila je glazbena skupina Belfast Food. Ulaz je bio slobodan za sve građane, a kao predgrupa nastupili su mladi sisački glazbenici grupe Allie.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print