Kralja Tomislava 10

Sisak, Hrvatska

044/ 811-811

Kontakt telefon

Peti sisački sajam militarija

Gradski muzej Sisak na prostoru budućeg muzejskog postava Domovinskog rata „Barutana“, Ulica Marijana Cvetkovića 2a, u subotu, 12. rujna 2015. organizirao je Peti sisački sajam militarija.

Sajam je obuhvaćao razne izložbene i edukativne sadržaje. U izložbeno-edukativnom dijelu sajma Gradski muzej Sisak predstavljeni su predmeti iz Zbirke militarija, a bili su izloženi i predmeti vojne tematike iz dvije privatne zbirke.

Na Sajmu su sudjelovali djelatnici PU sisačko-moslavačke i djelatnici Ravnateljstva policije koji su prikazali rad „Teodora“, robota za detektiranje i uklanjanje eksplozivnih naprava i policijskog psa za detektiranje eksploziva. Uz predstavljanje specijalističke opreme i oružja te video prezentacije Interventne jedinice, svoju opremu predstavio je Odjel protueksplozijske zaštite i PP Sisak.

Djelatnici Hrvatskog centra za razminiravanje prikazali su izgled minskog polja s najopasnijim minama koje su zaostale iz vremena Domovinskog rata i upozorili na još uvijek postojeću opasnost od mina. Na sajmu su sudjelovali i članovi painball klubova koji su predstavili svoju opremu i rad. U prodajnom dijelu sudjelovali su kolekcionari militarija s prodajnim štandovima na kojima se moglo razgledati i kupiti predmete i literaturu vojne tematike.

Raspored događanja

10.00 – Početak V. sisačkog sajma militarija

10.00 – 13.00  – Prezentacija  izloženih predmeta iz zbirki i stručno vodstvo

11.00 – Prezentacija paintball opreme

12.00 – Prezentacija rada robota „Teodor“ i psa za detektiranje eksploziva

13.00 – Podjela vojnog graha

          – Završetak V. sisačkog sajma militarija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print