Kralja Tomislava 10

Sisak, Hrvatska

044/ 811-811

Kontakt telefon

Volonterski kamp 2015.

Volonterski kamp Gradskog muzeja Sisak ove je godine okupio jedanaest studenata povijesti, povijesti umjetnosti, arheologije, etnologije i kulturne antropologije koji su u sklopu zadane teme obišli ostatke fortifikacijskih objekata te spomenike iz vremena NOB-a i Domovinskog rata na području Sisačko-moslavačke županije. U deset radnih dana trajanja Kampa volonteri su proveli 7 dana na terenu, jedan dan obrađivali prikupljene podatke, prošli 1212 kilometara (od toga 300 km po makadamu), stručno obradili 72 spomenika (NOB/NOR, Domovinski rat), snimili oko 10 GB foto materijala, obišli tri monumentalne spomeničke cjeline (Brezovica, Jasenovac, Petrova Gora), utvrde Bruvno/Brubno, Zrin i Hrvatsku Kostajnicu, veliki broj sakralnih objekata (izdvajamo Templarsku crkvu u Gorama i crkvu u Zrinu koje su u fazi restauracije). 
Provedbu kampa omogućilo je financiranje Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Siska, sponzori Mlin i Pekare d.o.o. Sisak, Promes Cvanciger i Carlsberg Hrvatska. Velika hvala Domu kulture Kristalna kocka vedrine iz Siska, Državnom arhivu u Sisku i Klubu mladih Skwhat iz Siska koji bez čije podrške ne bismo uspjeli provesti ovaj projekt.
Voditelji kampa bili su Ivica Valent, viši kustos i Marijan Bogatić, viši muzejski pedagog. Sudjelovanje na kampu omogućilo je volonterima upoznavanje s praktičnim radom u muzejskoj ustanovi te stjecanje iskustva u terenskom radu za koje se nadamo da će koristiti u svom daljnjem obrazovanju i radu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print