Kralja Tomislava 10

Sisak, Hrvatska

044/ 811-811

Kontakt telefon

Sajam militarija 2014.

Gradski muzej Sisak na prostoru budućeg muzejskog postava Domovinskog rata „Barutana“, ulica Marijana Cvetkovića 2a, u subotu, 14. lipnja 2014. organizirao je Četvrti sisački sajam militarija.

Sajam se održao od 10,00 do 15,00 sati, a obuhvatio je mnoge izložbene i edukativne sadržaje. U izložbeno-edukativnom dijelu sajma Gradski muzej Sisak predstavio je vatreno oružje dijela Zbirke militarija, a bila je izložena i jedna privatna zbirka vojnih radio uređaja.

Na Sajmu su sudjelovali PU sisačko-moslavačka i PU zagrebačka čiji su djelatnici prikazali rad robota za detektiranje i uklanjanje eksplozivnih naprava. Uz predstavljanje specijalističke opreme i oružja te video prezentacije Interventne jedinice, svoju opremu predstavio je i Odjel protueksplozijske zaštite. Djelatnici Hrvatskog centra za razminiravanje prikazali su izgled minskog polja s najopasnijim minama koje su zaostale iz vremena Domovinskog rata i upozorili na još uvijek postojeću opasnost od mina.

U prodajnom dijelu sudjelovali su kolekcionari militarija s prodajnim štandovima na kojima su se mogli razgledati i kupiti predmeti i literatura vojne tematike.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print