Kralja Tomislava 10

Sisak, Hrvatska

044/ 811-811

Kontakt telefon

Tiskovnom konferencijom predstavljen program Dana industrijske baštine grada Siska

U utorak, 17. rujna 2013. u Holandskoj kući održana je konferencija za novinare kojom su Gradski muzej Sisak, Gradska galerija Striegl i Konzervatorski odjel Ministarstva kulture u Sisku najavili i predstavili program Dana industrijske baštine grada Siska.

Manifestacija Dani industrijske baštine grada Siska održat će se od 20. rujna do 5. listopada 2013, a ujedno će predstavljati i centralnu manifestaciju Dana europske baštine u Hrvatskoj. Cilj manifestacije je prezentacija iznimnog povijesnog i kulturnog resursa koji je obilježio povijest grada Siska od druge polovice 19. stoljeća do današnjeg vremena. Tijekom manifestacije građane će se upoznati s mogućnostima kvalitetnog korištenja industrijske baštine kao razvojnog potencijala grada Siska.

Otvorenje manifestacije, koje će ujedno će obilježiti i otvorenje Dana europske baštine u Hrvatskoj, održat će se 20. rujna na dvije lokacije u gradu Sisku – u Holandskoj kući u centru Siska te u bivšem Institutu Željezare Sisak (danas tvrtki Applied Ceramics d.o.o.) u Južnoj industrijskoj zoni grada. Bogat program manifestacije koja će se odvijati tijekom dva tjedna podijeljen je na dva dijela: jedan se odnosi na programski sadržaj u sklopu projekta ”Tvornica baštine Željezara Sisak” te valorizaciju i kontekstualizaciju kulturne baštine bivše tvornice Željezara Sisak kroz konzervatorsko-restauratorsku radionicu u Parku skulptura i teorijsko-umjetnički program ”Interpolacije”, dok se drugi dio odnosi na valorizaciju i prezentaciju iznimno vrijedne industrijske baštine grada Siska.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print