Kralja Tomislava 10

Sisak, Hrvatska

044/ 811-811

Kontakt telefon

INA – Industrija nafte sponzor projekta Gradskog muzeja Sisak

INA – Industrija nafte kroz svoje društveno odgovorno poslovanje kontinuirano potpomaže kako razne humanitarne, sportske, edukacijske, ekološke, znanstvene, zdravstvene projekte, tako i istaknute i značajne projekte u kulturi.

Ove godine među brojnim sponzoriranim projektima našao se i projekt Gradskog muzeja Sisak – izrada diorame “Bitka pod Siskom 1593”.

Sadašnja maketa bitke kod Siska izrađena je 1993. godine povodom obilježavanja 400. godišnjice bitke, no u sklopu uređenja i obnove utvrde, planirana je izrada nove. Maketa bitke izradit će se sukladno konzervatorskoj dokumentaciji, a prikazat će krajolik, bojno polje, smještaj vojnika, sam tijek bitke te izgled utvrde 1593. godine.

Diorama „Bitka pod Siskom 1593“ predstavlja jedinstvenu muzejsku i kulturno-turističku ponudu, a budući da je i sada jedna od najinteresantnijih, a ujedno i najposjećenijih izložbenih cjelina u utvrdi Stari grad, smatramo da će svojom jedinstvenošću i suvremenim načinom izrade privući još više posjetitelja.

Zahvaljujemo INA –Industriji nafte za pomoć u financiranju ovoga projekta te se nadamo budućim suradnjama na dobrobit cjelokupne zajednice!

Više o INA – Industriji nafte na www.ina.hr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print