Kralja Tomislava 10

Sisak, Hrvatska

044/ 811-811

Kontakt telefon

Edukativna radionica u Virovitici

U srijedu, 22. studenoga 2012. muzejski pedagog Marijan Bogatić održao je dvije edukativno-kreativne radionice u Gradskom muzeju Virovitica.

Radionice su održane u sklopu predstavljanja arheoloških izložbi „Siscia u vrijeme kovnice novca“ i „Kuhanje i blagovanje u rimskoj Sisciji“ s kojima Gradski muzej Sisak gostuje u virovitičkom muzeju.

Na radionicama su sudjelovali učenici O.Š. Vladimira Nazora, O.Š. Ivane Brlić Mažuranić i učenici Strukovne škole.

Prva radionica je bila namijenjena osnovnoškolcima koji su nakon uvodnog upoznavanja sisačke povijesti naučili nešto više o numizmatici i rimskim novčićima koji su kovani u kovnici Siscia. Praktični dio radionice sastojao se od izrade aversa ili reversa vlastitog novčića upotrebom specijalizirane aluminijske folije iz likovne mape, olovke i crnog tuša.

Druga radionica, održana za srednjoškolce, obuhvaćala je kratko uvodno predavanje o povijesti grada Siska, od nastanka prvih naselja u Sisku pa sve do 20. stoljeća. Za njih je muzejski pedagog priredio povijesnu vremensku liniju sa odabranim godinama, događajima, vladarima i carstvima, a koje su obrađene u povijesnim udžbenicima za prve razrede srednjih škola. Praktični dio radionice sastojao se od zadatka točnog precrtavanja vremenske linije kroz timski rad i suradnju, a sve u zadanom vremenskom okviru. Učenici su bili podijeljeni u četiri grupe te su svoje četiri vremenske linije ponijeli sa sobom u školu koje će nadalje koristiti u nastavi i učionici.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print