Kralja Tomislava 10

Sisak, Hrvatska

044/ 811-811

Kontakt telefon

Suradnja s Gradskim muzejom Virovitica

Gradski muzej Sisak ostvario je suradnju s Gradskim muzejom Virovitica u sklopu koje su u virovitičkom muzeju postavljene izložbe “Siscia u vrijeme kovnice novca” i “Kuhanje i blagovanje u rimskoj Sisciji”.

Izložba “Siscia u vrijeme kovnice novca” prikazuje dio bogatog fundusa antičkih nalaza s područja Siska iz razdoblja od osnutka kovnice 262. godine do V. stoljeća kada je kovnica privremeno zatvorena. Uz numizmatički materijal, predstavljen je i ostali pokretni materijal iz toga razdoblja kao što su keramički predmeti, nakit, uljanice i drugi manji predmeti.

Izložba “Kuhanje i blagovanje u rimskoj Sisciji” prikazuje način pripremanja hrane i prehrambene običaje u rimskoj Sisciji. U sklopu izložbe rekonstruirana je kuhinja opremljena originalnim predmetima iz zbirki Gradskog muzeja Sisak te triklinij, prostor za blagovanje. Izloženi predmeti obuhvaćaju posuđe izrađeno od keramike, stakla i metala te druge predmete korištene pri pripremanju i konzumaciji hrane.

Otvorenje navedenih izložbi u Gradskom muzeju Virovitica vrijedan je primjer suradnje dvaju muzeja za koju vjerujemo kako će se i dalje nastaviti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print