Kralja Tomislava 10

Sisak, Hrvatska

044/ 811-811

Kontakt telefon

Godišnjak Gradskog muzeja Sisak, 2006.

Predstavljanje publikacije „Godišnjak Gradskog muzeja Sisak br. 6“

Mjesto održavanja: Gradski muzej Sisak

Vrijeme održavanja: 28. studeni 2006.

Glavna i odgovorna urednica: Spomenka Jurić.

Uredništvo: Marijan Bogatić, Zdenko Burkowsky, Vlatko Čakširan, Spomenka Jurić, Katica Mrgić, Davorka Obradović, Blaženka Suntešić, Tea Tomaš, Ivica Valent, Ana Zorko.

Godišnjak Gradskog muzeja Siska, čiji je prvi broj objavljen 2000. godine, stručna je publikacija koja predstavlja značajan izvor radova s područja arheologije, povijesti, povijesti umjetnosti, etnologije i muzeologije. Godišnjak je sadržajno vezan za znanstvene, stručne i pregledne tekstove stručnih djelatnika Muzeja, te primarno predstavlja rezultate njihova rada i istraživanja u obradi arheološke, povijesne, povijesno-umjetničke i etnološke građe. Osim stručnih djelatnika Muzeja, Godišnjak objavljuje i stručne i znanstvene radove vanjskih suradnika koji obrađuju povijesnu i kulturno-umjetničku baštinu Siska i okolice. Tendencija uredništva Godišnjaka je da svi objavljeni tekstovi budu prepoznati kao jedan od glavnih izvora informacija za baštinu ovog dijela Sisačko-moslavačke županije. Glavni cilj navedene publikacije je poticanje širih znanstvenih istraživanja sisačkoga područja u spomenutim disciplinama, te popularizacija dobivenih rezultata. Recenzije objavljenih članaka od strane uglednih hrvatskih znanstvenika i javna promocija ove publikacije omogućavaju razmjenu mišljenja o važnim i nedovoljno istraženim problemima ovoga kraja.

U postupku je znanstvena valorizacija ove publikacije od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print